Translate
localEventsHeader
Wed, Aug 16, 2017

Стани инструктор в The Little Gym Sofia

LeaderOfSeriousFun_EN
Ако сте енергични и имате желание за работа с деца, може би сте точно човекът, когото търсим!

Невероятния интерес, който породи The Little Gym Sofia и доверието, което ни гласуваха родителите през изминалия семестър, налагат разширяването на екипа ни:) 

С повече от 350 клуба по целия свят, The Little Gym е най-престижният център за обогатяване и физическо развитие на децата на възраст от 4 месеца до 12 години. В продължение на почти четири десетилетия "The Little Gym" е помогнал на милиони деца да изпитат тръпката от постиженията, да развият нови умения и да намерят нова увереност чрез разнообразни програми, базирани на гимнастика. Класовете родител / дете, предучилищна гимнастика и гимнастика за ученици се преподават в чиста, забавна, безопасна и топла среда, която насърчава децата да се развиват със свое собствено темпо.

Като член на екипа на The Little Gym, вие ще бъдете част от семейство, посветено на растежа и развитието на децата по целия свят. Ако това звучи като позицията, която сте търсили, моля, изпратете ни CV и мотивационно писмо и ние ще се свържем с Вас. В случай, че Вие се окажете нашият човек, ще преминете специално обучение в методите и философията на The Little Gym:)

sofia@thelittlegym.eu  mob: 0889594441


Wed, Aug 16, 2017

Летни забавления на открито

ExcitedBoy_copy

Ако децата ви вече се отегчават от дългите летни дни, а идеите ви какво да правите с тях са на изчерпване, значи е време за страхотни забвления навън. Играта на открито има много повече преимущества от това просто да ги изкарате от къщата - изследванията сочат, че те подпомагат развиването на социални умения, подобряват способността за концентрация, помагат за намаляването на стреса и като допълнение - децата получават дневната си доза вит. D! Едва ли е нужно да ви убеждаваме повече. Вижте някои от нашите любими забавления за цялото семейство.


Веселба в двора
 • Направете трасе с препятствия, узползвайки предмети, които имате под ръка - маркучи, макарони за басейн, дори метли! Децата могат да правят маймунски подскоци над маркуча, предно кълбо през макарона и да водят топка с метлата до финалната линия ! Направете свое собствено Ninja Warrior трасе!
 • Организирайте лов за находки в двора и оставете децата да се развихрят. Има толкова много неща, които могат да открият там, като добронамерени буболечки, растения, цветя, камъни и дори пера.
 • Засадете градина. Не само, че ще научите децата на отговорност (помислете за поливането и плевенето), но ще им покажете и как поникват растенията. Градинарството също допринася за развиване на познавателните умения, социализацията и речевите умения. 
 •  Включете пръскачките или направете импровизирана водна пързалка. Децата ще прекарат часове във водата, а може би ще убедят и вас да се спуснете поне веднъж:)

Нощни приключения
 • Къмпингуването край огъня, било то и в задния двор е специално преживяване за всяко дете. Грабвайте палатката, спалните чували, фенерчетата и газовата лампа и не се бойте от горските обитатели. 
 • Вечер на филмите в двора:) Прожектирайте любимият филм на детето си на опънат бял чаршаф и гарнирайте с купа от любимите  пуканки:)
 • Залавяме и освобождаваме - светулки! Ако сте достатъчно големи късметлии да живеете на място, където нощем могат да се наблюдават светулки, възползвайте се от възможността да съберете ( и освободите) няколко от тези магически буболечки.

Изучаване на големия свят
 •  Живеете близо до езеро или блато? Поемете на малко рибарско пътешествие, като въоръжите децата с тяхна собствена въдица и стръв. Ако децата ви харесват лазещите червейчета - пуснете ги да изровят няколко, преди да поемете към водата. А ако нямате достатъчно време за риболов, може просто да нахраните патиците и другите птици със гроздови или царевични зрънца.
 •  Опознайте добрата стара природа с поход или катерене. Това ще е прекрасна възможност за децата ви да изразходват енергията си и да научат нови неща за света около тях. Не забравяйте да приготвите малка закуска, достатъчно вода и лосион против слънце. Ето и списък с необходимите неща, според възрастта на детето.
 • Отидете на пикник в близкия парк или на басейн. Опаковайте обяд и се върнете вкъщи точно навреме за сладка следобедна дрямка.

Ако пък навън е твърде горещо за забавления - елате при нас ! www.sofia.thelittlegym.euFri, Aug 11, 2017

Десет въпроса, които да зададем на детето си тази вечер

MomBoySittingBall_copy

Да седнем и просто да поговорим с детето си, без значение на каква възраст е то, често се оказва не толкова лесна задача. С цялата суматоха около работата ни, училището, детската градина, извънкласните занимания и всички ежедневни дейности, често не ни остава време за спокоен и пълноценен разговор.

Вербалното общуване с детето в ранна възраст е важно не само за изграждането на взаимоотношенията родител-дете, но и е ключово за развитието на речта. То учи децата как да водят диалог, как да изслушват, да отговарят и да формулират собствени мисли и идеи. Днес ще ви дадем 10 въпроса, които можете да задавате на детето си всяка вечер преди лягане. А защо не и вие да отговорите на тях.

1. Какво те накара да се усмихнеш днес?

2. Има ли нещо, което те ядоса или натъжи днес?

3. Какво очакваш с нетърпение в утрешния ден?

4. С кого си игра днес?

5. С кого ти беше приятно да прекараш време днес?

6. Помогна ли на някого днес? 

7. Коя беше любимата ти част от деня?

8. Какво искаш да сънуваш тази нощ?

9. Научи ли нещо ново днес? Разкажи ми!

10. И разбира се никога не забравяйте въпроса за един милион долара..."Изми ли си зъбите?":)

Чудесно начало на разговор с малкия човек би могъл да бъде и въпроса "Как мина часът ти в The Little Gym?" :)


Mon, Jul 31, 2017

Защо летните лагери са полезни за децата ви

Summer_General_Boy

Всеки от нас като родител иска да осигури възможно най- добрите преживявания за децата си. Искаме те да бъдат щастливи, здрави и успешни. Съществуват много различни активности, които могат да подпомогнат постигането на тези цели по време на летните лагери. Заниманията осигуряват забавна и топлосърдечна среда, в която децата могат да общуват с положителни модели на поведение, да работят съвсместно с други деца, да развиват творческите си умения, да изграждат самостоятелност и още толкова много. Вижте тези 5 ползи от посещаването на летен лагер:

1. Откъсване от технологиите: изследвания показват, че децата прекарват средно 7.5 часа на ден, ангажирани с технологии. Лагерите дават на децата часове далеч от екраните, в които да преоткрият своите творчески умения и да общуват с връстниците си. 

2. Развиване на самостоятелност: Лагерите дават възможност на децата да стават по-независими, независимо дали посещават заниманията за няколко часа, един ден или една седмица. Отделянето от родителите позволява на малките в безопасна и сигурна среда да се научат да разчитат на себе си, на връстниците си и на другите.

3. Участие в повече физическа активност: Децата прекарват толкова много време, седнали на бюрата, на дивана или на кухненската маса; Летните лагери им предоставят физическа активност, възможност да се забавляват и да се движат със своите връстници чрез бягане, скачане, катерене и др.

4. Развиване на умения за работата в екип: лагерите предоставят на децата уникалната възможност да работят заедно за обща цел; Независимо дали по време на игра или друга дейност, те комуникират, учат и си помагат един на друг.

5. Изграждане на самочувствие: Поради липсата на конкурентност в дейностите и задачите,  децата получават възможност да придобият нови умения и да постигат успех със свои темпове. Този тип успех е пряко свързан с придобиването на самочувствие и самоувереност.

Летните лагери са чудесен начин да осигурите на децата възможност да придобият важни житейски умения, за да станат щастливи, здрави и успешни. За да научите повече за летните лагери на The Little Gym за деца 3-12 години, обадете ни се на tel: 0888594441


Tue, Mar 7, 2017

Как можете да помогнете на детето си да се фокусира

3_New discoveries at The Little Gym!

Вярно е – на днешните деца име трудно да се фокусират, да задържат погледа си върху това, което правят и понякога изпускат важни детайли и инструкции. Най-често малчуганите научават как да внимават, да се заслушват, да реагират на вербални инструкции и да се потопят в дейността, когато това се случва в група.

Ето някои дейности (групови и индивидуални), които могат да подпомогнат вашето дете:


1. Децата може да не реагират на директна инструкция, особено когато става въпрос за ежедневни неща, като миене на зъбите, например. Може да окажат съпротива, което да разгневи родителя, а ние не искаме да се стига до това. Така че, следващият път измислите песен или рими, за да провокирате вниманието на малкото дете. Това ще му помогне да запомни какво се очаква от него, а е и забавно. Може да се използва и с цел научаване на нови умения.


2. Много е полезно да помолите детето да повтаря инструкциите, които сте му дали. С тази дейност се ангажират различни мозъчни структури и се формират силни невронни връзки, които са важни за ученето и паметта.

3. Пляскането с ръце, за да научите звуците на думите, тропане с крачета за отброяване – всичко това ще помогне на детето ви да остане фокусирано и да направи устойчиви спомени.


4. Ученето с помощта на игра с материали, които могат да се манипулират, като пластелин, например, ще помогне на детето, което обича да докосва и да бъде докосвано.


5. Децата имат нужда да се движат, за да учат. Използвайте топки, за да усети детето движението на тялото си, да развие добра моторика, позиции на тялото и баланс.


6. Можете да включите движението в процеса на учене, когато е възможно. Използвайте пространството около себе си, за да накарате детето да се движи – например, поставете му задача да взима от различни места на земята флашакарти, за да запаметява думите върху тях. Или залепете различни парчета от пъзел върху стените и накарайте детето да скача, за да ги събере.


Най-вече, ученето може да се осъществи по забавен и естествен начин за детето в атмосфера, която то се чувства в безопасност, независимо и значимо.      

  

Wed, Aug 16, 2017

Outdoor Summer Activities for Kids

ExcitedBoy_copy

If your kids are experiencing the mid-summer boredom blues and you’re running out of things to do with kids, it’s time to get them outside for some awesome, outdoor, summer fun. Playing outdoors has more benefits than just getting the kids out of the house; in fact, research shows that outdoor games and play promotes social skills, increases attention span, helps to reduce stress, and kids can get their daily dose of vitamin D! Need we say more? Check out some of our favorite outdoor summer activities for the whole family.


Backyard Fun


 • Craft a backyard obstacle course using items you have on hand like water hoses, pool noodles, or even brooms! Have the kids do monkey-jumps over the hose, forward rolls through a line of pool noodles, and hitting a ball with a broom to the finish line! Have your own ninja warrior course!

 • Put together a backyard scavenger hunt and let your kids go wild. There are so many things kids can find in the backyard, like friendly bugs, plants, flowers, rocks or even feathers. 

 • Plant a garden. Not only will planting a garden teach children about responsibility (think watering and weeding), it will help teach them how things grow. Gardening is also proven to help with cognitive functions, socialization and language skills.

 • Turn on the sprinklers or craft up a DIY slip ‘n slide. The kids will spend hours outside frolicking in the water and they might convince you to take a slide yourself.

Nighttime Activities


 • Summer activities like backyard camping, equipped with s’mores by the campfire, is a special experience for a child. Grab the tent, sleeping bags, flashlights, and lanterns and camp without the worry of forest creatures (depending on where you live). The kids will have fun having a real camp experience along with delicious, ooey-gooey s’mores!

 • Host a backyard movie night. Project your child’s favorite movie onto a hanging white sheet and make one of these delicious popcorn recipes and you’re ready to go!

 • Catch and release - fireflies! If you’re fortunate enough to live in an area where fireflies are visible at night, take this opportunity to catch (and release) these whimsical bugs. 

Outside the neighborhood; exploring the great world out yonder


 • Live near a pond or lake? Head out on a mini fishing trip fully equipped with your child’s own fishing pole and bait. If your kids like creepy crawlies (worms), let them go digging in the backyard before you head out! Looking for something less time consuming? Feed the ducks some halved grapes or thawed frozen corn!

 • Explore good ol’ mother nature with a trail walk or scenic hike. This is a great way for kids to get out their energy and to learn about the world around them. Be sure to pack easy-to-access snacks and lots of water. Don’t forget the sunscreen too…  Here’s are great tips and a packing list broken out by age.

 • Head to the local park, splash pad, or community pool. Pack a picnic lunch and head home just in time for a good afternoon nap!

With these fun, outdoor games and activities your family is sure to have a fun summer. Too hot for outdoor fun? Then come play with us at The Little Gym Sofia www.sofia.thelittlegym.eu

Fri, Aug 11, 2017

How to Talk to Kids: 10 Questions to Ask Your Child

MomBoySittingBall_copy

Sitting down and having a conversation with your child, no matter their age, is no easy feat. With the hustle and bustle of the workday, school, homework and extracurricular activities, it can be difficult to sit down and have an uninterrupted one-on-one conversation with your child.


Parent-to-child interaction is a critical child development component for learning and language development and retention. So, if you’re missing or struggling with implementing the verbal piece of the puzzle, put down your device(s) and make time to talk with your child one-on-one. Not only will this help your child learn how to have a one-on-one conversation, it will also teach your child how to listen, reply, and formulate their own thoughts, ideas, and answers. If you’re wondering how to talk to kids in a way that fosters child development we’ve put together 10 questions to ask your child each night to help build conversations and relationships with your child.


What made you smile today?
Is there anything that made you feel sad (or mad, or glad) today?
What are you looking forward to most tomorrow?
Who did you play with today (at school, camp, The Little Gym)?
Who did you enjoy spending time with today?
Did you help anyone today?
What was your favorite part of your day?
What are you going to dream about tonight?
Did you learn something new today? or Did you learn something you already knew? If so, tell me about it!
And be sure not to forget million dollar questions like…. Did you brush your teeth? And, did you use the bathroom?
When raising children, making the time and effort to converse with your child and providing them with opportunities to talk with you, will not only foster language development, it will also help to increase your parent-child relationship. Need some more questions? You can also check out this list of 50 more questions to get those tough little nuts to crack.


One more conversation starter could be, “how was your time at The Little Gym?” Kid-focused activities like The Little Gym can be a great option for busy families providing age-appropriate programs available after school, on weekends, and even when school is not in session.

Mon, Jul 31, 2017

Why Your Kid Needs Summer Camp

 


Summer_General_Boy

Parents want their kids to have the best experiences possible. They want their children to be happy, healthy, and to find success. While there are many activities for kids to help your children achieve these life goals, enrolling them in summer camp programs can help. Summer camps for kids offer children a fun, nurturing environment where they are given opportunities to interact with positive role models, work together with their peers, develop creative skills, build independence and so much more. Check out these 5 benefits of summer camps for kids:


1. Unplug from technology: Studies show that children spend a whopping 7.5 hours on average, per day engaging with technology. Camps provide children with technology-free hours where they are able to rediscover their creativity and engage with their peers.


2. Promotes independence: Camps give children the opportunity to grow more independent, whether for a few hours, a day, or a week at a time. The separation from parents allows children to learn to rely on themselves, their peers, and others in a safe and secure environment.


3. Engage in more physical activity: Kids spend so much time sitting at desks, on the couch, or at the kitchen table; summer camps provide children with physical activities for kids, a chance to have fun and get moving with their peers through running, jumping, climbing and more.


4. Learn teamwork: Camps provide children with the unique opportunity to work together for a common goal; whether during a game or activity, kids are communicating, learning, and benefitting from one another.


5. Builds self-confidence: By removing competitive activities and tasks, children are given the opportunity to gain new skills and accomplish tasks and experience success. This type of success is directly correlated to gaining self-esteem and self-confidence. 


Summer camps are a great way to provide children with the opportunities to gain important life skills to become happy, healthy and successful adults. To learn more about The Little Gym’s Summer Camp programs for kids 3-12 years call us at: tel: 0888594441

Tue, Mar 28, 2017

Meet our team at The Little Gym Sofia!

Picture 

We are the team of The Little Gym Sofia in Bulgaria! Our gym is the first one to open in Bulgaria and we are super excited to be the ones to introduce the magic of The Little Gym to the kids on our city.  We feel privileged to do our internship in The Little Gym The Hague and can’t wait to meet you and your children later this week! In the meantime, here is a little information about us:

 

Martin: I am the owner of The Little Gym Sofia. I discovered The Little Gym through my younger daughter, Martha (7 yrs), who has been following the program in The Hague for 3 years now. I fell in love with the program, the philosophy and the teaching methods of The Little Gym. I have always wanted to find a way to help children, to do something that helps them develop their full potential. When I discovered The Little Gym, I realized this was the thing I had been looking for. Having gone through extensive training in The Little Gym program and philosophy, I have not only learned about gymnastics and teaching concepts, but  I feel I have also become a better father. And here I am today, with a background in international law and criminal justice, I am bringing The Little Gym to my home country in order to enable the kids from Sofia to experience its magic.

 

Radoslav (Rado): I am thrilled to be part of the very first The Little Gym in Bulgaria. I am crazy about sports. I have been chasing the ball since I was 3 years old. As a kid, I started with football and after that I tried almost every sport – from handball, to gymnastics, athletics, martial arts, swimming, rafting... Practicing sports is like breathing for me. I love kids. I have been teaching different sports to children of different ages and love working with them.

 

Gergana (Gery): I just love being part of The Little Gym family. With a bachelor degree in special education, practicing various sports has been a major part of my life since I can remember. In addition, I just adore children. I am a proud mom of three and also a passionate kids photographer. I love working with children, they inspire me and motivate me. Having the chance to combine all my loves and passions at The Little Gym makes me genuinely happy.

 

Lilyana (Lily): I feel privileged and super happy that I have become part of The Little Gym. I have graduated from the National Sport Academy in Sofia as a Sport Coach and a master degree in Karate and Sport for High Achievements. My sport career started with karate when I was just 9. I became part of the National Karate Team at the age of 13 and earned my black belt at 18. But my real passion is soccer – I played it professionally for 7 years. I love working with kids. I have been a karate coach since 2007 and a soccer coach of boys and girls. Children inspire me and make me a better person."

 

 

 


Thu, Mar 9, 2017

How you can help your kid to focus

3_New discoveries at The Little Gym!

It is true – kids nowadays find it hard to focus, can’t keep their eyes on what they are doing and sometimes miss important details in instructions. Usually, in group activities the little ones actually learn how to pay attention, to listen carefully, to respond to verbal guidance and to become more engaged.

Here are some activities (group and individual) your child can benefit from:

1. Kids may not respond to direct instruction when it comes to everyday activities, like brushing their teeth, for example. They may resist, which could lead to an angry parent and we don’t want that to happen. So, next time consider making up a song or a rhyme to bring attention to the task. This will help the kid remember what he is supposed to do. It could also be used for academic purposes – when you are trying to teach your child a certain concept.

2. It is very useful to have your child repeat instructions back to you. This way he engages different brain structures and builds strong neuron pathways, important for learning.

3. Clapping to indicate the sounds in a word, stomping feet to count – these will help your child be more engaged and make stronger memories.

4. Learning and playing with hands-on materials, play dough, etc. – this will help the child who loves to touch and be touched.

5. Children need to move in order to learn. Use balls and bubbles to promote body awareness and perceptual motor skills, body positions and balance.

6. You can engage movement in learning when possible. Use the space you have to make the kid move around and may be pick up flashcards which he has to memorize. Or tape different parts of a puzzle on the walls and make your child jump in order to reach them.   

The most important thing is that learning can happen in a fun and natural way for the kid in a safe environment, where the child feels independent and valued.


FacebookEvent Gallery

 

Coming Soon!