blogHeader

6 Начина за Изграждане на Увереност в Децата

FR 6 Ways to Build Confidence in Kids
Родителите са най-големият пример за детето. Като родител, има много неща, които можете да направите, за да се създадете и да се укрепите увереността на детето ви. Ето 6 съвета как да го постигнете: 

  1. Помислете за комплиментите, които правите на детето си. Поощрителните думи означават повече, когато се отнасят до конкретни усилия на детето или са свързани с нови способности. Опитайте се да използвате конкретни положителни коментари, а не просто да кажете "браво".
  2. Поощрявайте специфичните интереси на детето си. Всяко дете е уникално и затова, като родители и настойници, във вашите ръце е да помогнете на децата си да добият увереност в тези си интереси.
  3. Не спирайте да поощрявате детето си. То никога няма да забрави начина, по който това го е карало да се чувства - ето защо е важно да го подкрепяте. Насърчете го да се стреми към звездите!
  4. Не поставяйте етикет на детето си - това може да го ограничи и да афектира как то се приема докато расте.
  5. Имайте доверие в детето си и го оставете да взима решения.
  6. Фокусирайте се върху „чашата е наполовина пълна“ - научете детето си на оптимизъм. Научавайки го да има оптимистична нагласа ще му помогнете увереността му да засияе!

Изграждането на увереност започва много рано в живота – подгответе детето си за успеха. Използвайте тези прости съвети, за да помогнете на детето си да стане по-уверенно.