blogHeader

Анкета за удовлетвореност - ние ви чуваме

 MomBoySittingBall_copy

 

Екипът на The Little Gym е искрено благодарен на тези от  вас, близо 50% от всичките ни членове, които взеха участие в анкетата за удовлетвореност на клиентите. Вашите мнения и препоръки, както и окуражителните коментари, са изключително важни за нас. Решихме да споделим резултатите с вас, защото в The Little gym всички сме семейство. Процентите представени по-долу представляват осреднените отговори на съответния въпрос (като 5 е „съгласен“):

 

Отговори на въпроси

  • В The Little Gym, детето ми научава нови умения и се забавлява: 4.89/5
  • Инструкторите в The Little Gym са компетентни и подготвени: 4.88/5
    В The Little Gym получавам достатъчно внимание от екипа и се чувствам оценен като клиент: 4.89/5
  • Екипът на The Little Gym предоставя достатъчно информация за класовете и отговаря компетентно на въпросите ми: 4.89/5
  • Удовлетворен(а) съм от хигиената в залата, лобито и тоалетните в The Little Gym: 4.95/5


Мнозина от вас написаха и прекрасни окуражителни думи, които бихме искали да споделим дословно (редактирали сме само имената на децата, там където бяха използвани, за да се запази анонимността на анкетата):

 

„Всяко дете получава индивидуално отношение и внимание, в зависимост от потребностите му, характера , емоционалната му интелигентност и т.н. Прекрасно и щастливо място!!“

 

„Прекрасни сте! Най-високо оценявам инструкторите, които с усмивка и уважение напътстват децата да преодоляват страховете си и да постигат на пръв поглед невъзможни върхове!“

 

„Супер сте, винаги усмихнати, винаги отдадени, гостоприемни и грижовни! Дано и ние сме добри клиенти;)“

 

„Детето ми няма търпение да дойде петък и да се види с кака Лили. Супер щастлив е в джима и много се забавлява. Много му харесва това, че мама и/или тати го виждат и показва какво е научил и се хвали :) Благодаря ви, че сте част от нашето семейство!“

 

„Много сте мили и дарявате децата и родителите с радост и мотивация.“

 

„Учителите са не просто компетентни, те са изключително всеотдайни, любезни и отдадени към децата!“

 

„The Little Gym много ми помага да мога да дам на дъщеря ми безопасна среда за игри. Мисля, че тя научава много и това, което аз ценя, е че нищо не е насила. Забелязах, че тя много често прави упражненията много хубаво от часа след като й е показано за първи път. Явно тя има нужда да погледа първо :)“

 

Благодарим ви искрено, че оценявате усилията ни и обещаваме да продължим да правим всичко възможно, за да отговорим на очакванията ви и да поддържаме и повишаваме качеството на услугите.

 

Предложения и Препоръки

 

 Получихме също и конкретни предложения и препоръки. Част от тях са вече реализирани, а по други работим. Обобщихме ги в две групи – свързани с класовете и свързани по-общо с джима

 

Препоръки свързани с класовете

 

Част от препоръките бяха свързани с провеждането на класовете, с реда и дисциплината по време на заниманията и степента, до която инструкторите настояват децата да повтарят дадени упраженния. Използваме случая да поясним следното:

 

Инструкторите насърчават децата да изпълняват всички упражнения на всички станции. Но както знаете, всяка седмица преподаваме едно основно умение на всяка от трите станции (земя, смесена успоредка, греда), което е най-важно и именно затова инструкторите се позиционират в близост до съответния уред, на който то се изпълнява. Те наблюдават и напътстват децата при изпълнение на всички упражнения на всеки от уредите, от които е изградена станцията, но фокусът им е върху основното умение за дадената седмица.

За възрастовата група Funny Bugs (3-4г.) основното упражнение на всяка станция е единственото задължително упражнение. На другата част от станцията, децата изследват и изучават.

 

Освен това, ние активно окуражаваме децата да опитват всяко упражнение, независимо колко трудно им изглежда, но никога не ги караме насила. Убедени сме, че детето ще опита когато е готово физически и психически и затова предразполагаме децата чрез добронамерено отношение и топла и окуражаваща среда, в която те се чувстват комфортно и дават най-доброто от себе си. В това, The Little Gym се различава от повечето спортно-образователни програми.

 

По отношение на реда и дисциплината, ние учим децата на търпение, изчакване на ред и работа в екип, насърчаваме ги да участват активно и да спазват правилата за безопасност. Инструкторите винаги обръщат внимание на децата, които по някаква причина не следват инструкциите, но всяко дете е различно и има различни потребности. Затова и подходът ни е индивидуален към всяко дете.

 

Някои от вас препоръчват упражненията да са част от „игрови сценарии“. Това всъщност е вече факт. Всяка седмица, учебният план включва нова тема, която свързва отделните елементи на класа. Стимулираме двигателната активност чрез развитието на креативността и въображението на децата, което е характерна особеност на програмата и методът на преподаване в The Little Gym. При нас децата „висят като маймунки“, „ходят като мечета“, „ръмжат като лъвове“ докато изкачват планини и преодоляват препятствия. Или „гасят пожари“, „карат влакове“, „спасяват хора и животни“ по гимнастическите уреди докато научават интересни факти за различните професии.

 

По отношение на броя на децата в класовете, по стандартите на The Little Gym, максималният брой деца в група е 18 (с трима инструктори). При нас класовете са по-малки, като класовете родител-дете не надвишават 13 деца. Възможно е в даден ден, по изключение, да има повече деца (например в седмиците „доведи приятел“). Ние постоянно следим динамиката на записванията и отваряме нови класове при доближаване на максималния брой деца в клас от дадена възрастова група. От тази седмица, предлагаме 3 нови класа: Beasts (събота от 9:45), Funny Bugs (събота от 12:15) и Good Friends (неделя от 12:00).

 

Някои от вас поискаха клас за възрастни ☺ Програмата на The Little Gym не включва класове за възрастни. Но ние обмисляме идеята да ви предизвикаме с различни гимнастически умения на специално организирано събитие. Също така, планираме да организираме „сървайвър“ вечер за родители в скоро време.

 

 

Препоръки свързани с джима

 

Получихме и препоръки свързани с управлението на някои процеси в джима, за които ви благодарим. Бихме искали да ви информираме за следното.

 

Проветряваме джима и лобито редовно, но през зимния сезон се съобразяваме с времето необходимо за затопляне между класовете. Хигиената и безопасността в джима са изключително важни за нас.

 

По отношение на телефонните разговори на родители от лобито, не мислим, че е възможно да забраним или ограничим такива разговори. Разбира се, лобито на The Little Gym е публично пространство и всички ние до някаква степен трябва да се съобразяваме с другите. Затова разчитаме на такта и дискретността на всеки от вас да прецени кои разговори да проведе от лобито и за кои да излезе извън него.

 

По отношение на смяната на инструктори, както знаете, в последните месеци към нас се присъединиха прекрасни нови инструктори, които преминаха успешно през задължителното обучение и вече са част от екипа, който преподава на децата ви. В този процес, инструкторите на някои от класовете се промениха. Стремим се даден клас да се води винаги от същите инструктори. Уверяваме ви, че всички инструктори преминават през същото обучение и са еднакво подготвени да водят класовете.

 

По отношение на жълтата стена, до която подреждаме децата за определени елементи на класа, обсъждаме възможността за допълнителна изолация от вътрешната страна. Очакваме отговор от собствениците на сградата.

 

Получихме коментар и по отношение на плюшеното мече Джим, което от две седмици започна да гостува на децата. В една от групите е имало разплакани деца, защото не са го получили при първото му появяване. Съжаляваме за това. Идеята зад мечето е децата да се почувстват отговорни и да се грижат за него в рамките на една седмица, като внимават да не го загубят, забравят, изцапат и т.н. Освен това, Джим учи децата на търпение – да изчакат реда си да го получат. Раздаваме мечетата на случаен принцип и обясняваме на децата, че всяко от тях ще получи Джим и ще има възможност да ни разкаже за приключенията си с него. Просто може да не е тази седмица.

 

 

Благодарим ви още веднъж за отделеното време и споделените впечателения! Вашето мнение е изключително важно за нас!