Translate
localEventsHeader
Mon, Oct 15, 2018

Класове Bugs 4м-10м

Bugs_Boost_GetMovingSocial_beam_1400x1400_EN

Знаем какво си мислите..."Моето бебе не може още да пълзи, какво може да прави в The Little Gym". Това обаче съвсем не е така. В главите на малките бебоци се случват много неща. Всичко, което децата поемат като информация в тази възраст полага основите на цялостното им функционално развитие. Класовете Bugs (4-10м) насърчават ранното социално, умствено и физческо развитие на децата като едновременно с това осигуряват на родителите забавно място за споделяне на вълненията ( и изтощението:)) с други родители, които минават през същите предизвикателства. Всичко се случва в спокойна, безопасна и позитивна среда, в която вие и вашите деца имате възможността да напредвате със собствено темпо и винаги имате подкрепата на квалифицираните инструктори.

 

Класовете се провеждат всяка сряда от 9.30. За всички бебоци, които имат по-голям брат или сестра записани в The Little Gym, клас Bugs е безплатен. 

Ако искате заедно с Вашето бебе да се потопите в магията на The Little Gym, зпишете се на пробен урок тук

 

За повече информация можете да ни се обадите на 0888 594 441 или да ни пишете на sofia@thelittlegym.eu


Tue, Oct 9, 2018

Седмица Доведи Приятел

TLG_Social_Media_Blog_Post_Bring_a_Friend_Group_Bar_460x460_EN

През седмицата 08.10-14.10 джимът ще бъде място, на което можете да доведете приятелче и да му покажете какво точно правим в класовете. Имаме само две условия:

1во - гостът да бъде в същата възрастова група

2ро- да ни се обадите предварително, за да можем да гарантираме място.

 

Някои от класовете са пълни и местата за гостите са ограничени, но не се притеснявайте, ако не успеете този месец - ще ви дадем нова възможност съвсем скоро!:)

 

Очакваме ви!:)

 


Mon, Oct 8, 2018

Нов учебен модул

BoyHoldingShakers

Тази седмица в The Little Gym започва нов учебен модул, който се състои от 3 седмици. За всяка възрастова група той е различен и има различни цели. Днес избрахме да ви запознаем с това над какво ще се фокусираме с най-малките - Birds (10м-18м)

През следващите 3 седмици ще се фокусираме по-целенасочено върху това как учат децата и ще говорим за доказаната връзка между двигателните умения и развитието на мозъка. Координацията на децата и техните интелектуални способности се подобряват, когато те изучават околната среда чрез игра. Излагането на повече стимули, води до изграждане на по-плътни мрежи от неврони. Накратко - излагането на богата на стимули среда като тази в джима води до нарастване и развитие на мозъка. 

 

Ако все още не сте се докоснали до магията на The Little Gym, запишете се за пробен урок тук

 


Tue, Oct 2, 2018

Нови класове в The Little Gym

Benefits of Chores

 

Уау! Летящ старт през новата учебна година! 

Поради бързото запълване на групите, от тази седмица създаваме още два нови класа:

 

Flips/Hot Shots (6-12г.) - сряда 19.00  и  Giggle Worms (4-5г.) - петък 19.00

От миналата седмица направихме още една промяна в графика по препоръка на родителите. Неделните класове  за 3 и 5 годишните разменят местата си и стават съответно Funny Bugs (3-4г.) 12.00-12.50 и Good Friends (5-6г.) 13.00-14.00

 

Благодарим Ви за доверието и за обратната връзка!:)

 

Ако все още не сте част от семейството на The Little Gym - елате и опитайте!:) Запишете се за пробен урок тук : Пробен Урок

 

 

 

 

 

 

 


Thu, Mar 1, 2018

Анкета за удовлетвореност - ние ви чуваме

 MomBoySittingBall_copy

 

Екипът на The Little Gym е искрено благодарен на тези от  вас, близо 50% от всичките ни членове, които взеха участие в анкетата за удовлетвореност на клиентите. Вашите мнения и препоръки, както и окуражителните коментари, са изключително важни за нас. Решихме да споделим резултатите с вас, защото в The Little gym всички сме семейство. Процентите представени по-долу представляват осреднените отговори на съответния въпрос (като 5 е „съгласен“):

 

Отговори на въпроси

 • В The Little Gym, детето ми научава нови умения и се забавлява: 4.89/5
 • Инструкторите в The Little Gym са компетентни и подготвени: 4.88/5
  В The Little Gym получавам достатъчно внимание от екипа и се чувствам оценен като клиент: 4.89/5
 • Екипът на The Little Gym предоставя достатъчно информация за класовете и отговаря компетентно на въпросите ми: 4.89/5
 • Удовлетворен(а) съм от хигиената в залата, лобито и тоалетните в The Little Gym: 4.95/5


Мнозина от вас написаха и прекрасни окуражителни думи, които бихме искали да споделим дословно (редактирали сме само имената на децата, там където бяха използвани, за да се запази анонимността на анкетата):

 

„Всяко дете получава индивидуално отношение и внимание, в зависимост от потребностите му, характера , емоционалната му интелигентност и т.н. Прекрасно и щастливо място!!“

 

„Прекрасни сте! Най-високо оценявам инструкторите, които с усмивка и уважение напътстват децата да преодоляват страховете си и да постигат на пръв поглед невъзможни върхове!“

 

„Супер сте, винаги усмихнати, винаги отдадени, гостоприемни и грижовни! Дано и ние сме добри клиенти;)“

 

„Детето ми няма търпение да дойде петък и да се види с кака Лили. Супер щастлив е в джима и много се забавлява. Много му харесва това, че мама и/или тати го виждат и показва какво е научил и се хвали :) Благодаря ви, че сте част от нашето семейство!“

 

„Много сте мили и дарявате децата и родителите с радост и мотивация.“

 

„Учителите са не просто компетентни, те са изключително всеотдайни, любезни и отдадени към децата!“

 

„The Little Gym много ми помага да мога да дам на дъщеря ми безопасна среда за игри. Мисля, че тя научава много и това, което аз ценя, е че нищо не е насила. Забелязах, че тя много често прави упражненията много хубаво от часа след като й е показано за първи път. Явно тя има нужда да погледа първо :)“

 

Благодарим ви искрено, че оценявате усилията ни и обещаваме да продължим да правим всичко възможно, за да отговорим на очакванията ви и да поддържаме и повишаваме качеството на услугите.

 

Предложения и Препоръки

 

 Получихме също и конкретни предложения и препоръки. Част от тях са вече реализирани, а по други работим. Обобщихме ги в две групи – свързани с класовете и свързани по-общо с джима

 

Препоръки свързани с класовете

 

Част от препоръките бяха свързани с провеждането на класовете, с реда и дисциплината по време на заниманията и степента, до която инструкторите настояват децата да повтарят дадени упраженния. Използваме случая да поясним следното:

 

Инструкторите насърчават децата да изпълняват всички упражнения на всички станции. Но както знаете, всяка седмица преподаваме едно основно умение на всяка от трите станции (земя, смесена успоредка, греда), което е най-важно и именно затова инструкторите се позиционират в близост до съответния уред, на който то се изпълнява. Те наблюдават и напътстват децата при изпълнение на всички упражнения на всеки от уредите, от които е изградена станцията, но фокусът им е върху основното умение за дадената седмица.

За възрастовата група Funny Bugs (3-4г.) основното упражнение на всяка станция е единственото задължително упражнение. На другата част от станцията, децата изследват и изучават.

 

Освен това, ние активно окуражаваме децата да опитват всяко упражнение, независимо колко трудно им изглежда, но никога не ги караме насила. Убедени сме, че детето ще опита когато е готово физически и психически и затова предразполагаме децата чрез добронамерено отношение и топла и окуражаваща среда, в която те се чувстват комфортно и дават най-доброто от себе си. В това, The Little Gym се различава от повечето спортно-образователни програми.

 

По отношение на реда и дисциплината, ние учим децата на търпение, изчакване на ред и работа в екип, насърчаваме ги да участват активно и да спазват правилата за безопасност. Инструкторите винаги обръщат внимание на децата, които по някаква причина не следват инструкциите, но всяко дете е различно и има различни потребности. Затова и подходът ни е индивидуален към всяко дете.

 

Някои от вас препоръчват упражненията да са част от „игрови сценарии“. Това всъщност е вече факт. Всяка седмица, учебният план включва нова тема, която свързва отделните елементи на класа. Стимулираме двигателната активност чрез развитието на креативността и въображението на децата, което е характерна особеност на програмата и методът на преподаване в The Little Gym. При нас децата „висят като маймунки“, „ходят като мечета“, „ръмжат като лъвове“ докато изкачват планини и преодоляват препятствия. Или „гасят пожари“, „карат влакове“, „спасяват хора и животни“ по гимнастическите уреди докато научават интересни факти за различните професии.

 

По отношение на броя на децата в класовете, по стандартите на The Little Gym, максималният брой деца в група е 18 (с трима инструктори). При нас класовете са по-малки, като класовете родител-дете не надвишават 13 деца. Възможно е в даден ден, по изключение, да има повече деца (например в седмиците „доведи приятел“). Ние постоянно следим динамиката на записванията и отваряме нови класове при доближаване на максималния брой деца в клас от дадена възрастова група. От тази седмица, предлагаме 3 нови класа: Beasts (събота от 9:45), Funny Bugs (събота от 12:15) и Good Friends (неделя от 12:00).

 

Някои от вас поискаха клас за възрастни ☺ Програмата на The Little Gym не включва класове за възрастни. Но ние обмисляме идеята да ви предизвикаме с различни гимнастически умения на специално организирано събитие. Също така, планираме да организираме „сървайвър“ вечер за родители в скоро време.

 

 

Препоръки свързани с джима

 

Получихме и препоръки свързани с управлението на някои процеси в джима, за които ви благодарим. Бихме искали да ви информираме за следното.

 

Проветряваме джима и лобито редовно, но през зимния сезон се съобразяваме с времето необходимо за затопляне между класовете. Хигиената и безопасността в джима са изключително важни за нас.

 

По отношение на телефонните разговори на родители от лобито, не мислим, че е възможно да забраним или ограничим такива разговори. Разбира се, лобито на The Little Gym е публично пространство и всички ние до някаква степен трябва да се съобразяваме с другите. Затова разчитаме на такта и дискретността на всеки от вас да прецени кои разговори да проведе от лобито и за кои да излезе извън него.

 

По отношение на смяната на инструктори, както знаете, в последните месеци към нас се присъединиха прекрасни нови инструктори, които преминаха успешно през задължителното обучение и вече са част от екипа, който преподава на децата ви. В този процес, инструкторите на някои от класовете се промениха. Стремим се даден клас да се води винаги от същите инструктори. Уверяваме ви, че всички инструктори преминават през същото обучение и са еднакво подготвени да водят класовете.

 

По отношение на жълтата стена, до която подреждаме децата за определени елементи на класа, обсъждаме възможността за допълнителна изолация от вътрешната страна. Очакваме отговор от собствениците на сградата.

 

Получихме коментар и по отношение на плюшеното мече Джим, което от две седмици започна да гостува на децата. В една от групите е имало разплакани деца, защото не са го получили при първото му появяване. Съжаляваме за това. Идеята зад мечето е децата да се почувстват отговорни и да се грижат за него в рамките на една седмица, като внимават да не го загубят, забравят, изцапат и т.н. Освен това, Джим учи децата на търпение – да изчакат реда си да го получат. Раздаваме мечетата на случаен принцип и обясняваме на децата, че всяко от тях ще получи Джим и ще има възможност да ни разкаже за приключенията си с него. Просто може да не е тази седмица.

 

 

Благодарим ви още веднъж за отделеното време и споделените впечателения! Вашето мнение е изключително важно за нас!

Thu, Oct 19, 2017

DIY Halloween Treat Bag

tlghalloweencreaturebagimage


DIY Halloween Treat Bag

#KidZone!

 

With Halloween just around the corner, this month is filled with creativity and imagination. Here is a fun Halloween treat bag craft to help you and your child get into the Halloween spirit!

Supplies needed:

Coloring sheet, click here to get yours!

Crayons, Markers, or Colored Pencils

A paper bag (turn a grocery bag inside out – or use a gift bag you may have had laying around the house – be creative!) or a Pumpkin!

Tape or Glue

Your Imagination!

Steps:

Print and color the coloring sheet

Carefully cut out the shapes on the sheet. If your little one is too young to use scissors on their own, parents complete this part for them.

Use your shapes to create a cat, a ghost, or a unique, imaginative Halloween creature! Stick the shapes on your paper bag with glue or tape.

Take a picture of your child’s creation and share it on our Facebook page!


Sun, Sep 3, 2017

Rainy Day Indoor Activities for Kids

PrekCirclelaughing 
 If it’s raining and your day has shifted from fun to booorring, try one of these rainy day indoor activities for kids to keep them learning, moving and having fun - all without screens!

 1. Use your brain and your body with an indoor scavenger hunt. You can determine how easy or how hard the hunt is, how much time you want to kill, with how many items you have on the list and what fun add-ons you’ll tack on to the game.

 2. Recycle old those old mismatched socks and make sock puppets. Grab some old socks, stray buttons from those pants you don’t own, and other arts and crafts materials to create your very own puppet! Bonus: for extra fun, have a puppet show with the finished product and then watch the Muppets! 

 3. Have an indoor picnic or tea party. This is a fun way to eat snacks and meals while stuck inside. You can bake or create some fun and healthy treats to go along with your tea party or picnic. Pinkies up!

 4. One of the ultimate indoor activities for kids, build an epic fort with pillows, blankets, chairs, and couch cushions from around the house. Grab books, LEGO® bricks, actions figures, dolls, or stuffed animals for hours of fort-fun! Check out these 9 creative indoor forts!

 5. Have a family fashion show. Raid the closets and find the classiest (or tackiest) dresses, suits, ties, and costumes to dress up in. Put on some tunes and walk down the cat walk. Equal parts glam and fun.

 6. Get the band back together! Make music using kitchen utensils like pots, pans, wooden spoons, plastic cups, rubber bands and make music. Play familiar tunes and sing along to the beat.

 7. Get the kids in the kitchen and whip up a batch of cloud dough. The kids will have fun making the concoction and playing with it!

 8. Write a letter to a friend or family member. A day stuck indoors is a perfect day to write a letter to a friend or a faraway family member that you are thinking of. Everyone loves getting mail, this is a perfect time to sit down and take the time to show that person some love!

 9. Have an indoor beach party. Put on your swim suits, grab some sunglasses, and lay down your beach towels and pretend you are lying in the sun! Have your kids take a warm bath in their swimsuits and goggles to take the fun to the next level.

 10. It’s the indoor games! Create an indoor obstacle course and pretend you’re at The Little Gym! Lay down cushions and have your child go around the house doing different kinds of obstacles. Just make sure they are doing their obstacles in a safe area!

 11. Whatever the weather may be, these boredom-busting indoor activities for kids are sure to turn a rainy day into a memorable one. The sun will (hopefully) come out tomorrow!

If you’re looking for an indoor playground near you, kid-focused activities like The Little Gym can be another great option for busy families on those rainy days. Bul. Bulgaria 118


Fri, Aug 25, 2017

7 Simple Ways to Bond With Your Baby

BabyMomUpClose
As a new parent, you’ve got tons of questions. There’s so much you need to know, like how to deal with separation anxiety as a working mom or how exactly to travel with a newborn. Sure, you read dozens of books about how to parent while pregnant, but now that your babe is here, you don’t have time to read the millions of parenting books out there. You want to spend quality time with your kiddo, but beyond bath time, you’re wondering what you can do to squeeze the most learning and fun into every minute. We chatted with Randy McCoy, the curriculum director at The Little Gym, about seven simple ways to engage your baby in some developmental learning that’s fun for both of you.

 1. Divide and conquer. With the many responsibilities that come with parenthood — diaper changes, baths and meal time — chores such as doing the dishes and sweeping suddenly seem like Herculean tasks. Split the household duties with your partner so that one of you is with the baby and the other is taking care of the little things that keep your house running. “If moms and dads make a concerted effort to divide up and share these responsibilities, then some dads might find themselves with more quality time with their children,” says Randy. If you’re a parent of multiples, consider hiring a housekeeper so you can spend more time with your little ones. It’s totally okay to have a messy house too!
 2. Class it up. It can be tough those first few months without another adult to talk to other than your partner. Look for Mommy, Daddy + Me classes in your area that are age appropriate to socialize with other new parents who are going through the same joys and fears as you. “Not only do Parent/Child programs offer activities that parents can do with their child at home, they also provide valuable developmental information too,” says Randy. Plus, you can bond with other parents about milestones like crawling, eating first foods and rolling over.
 3. Get chatty. From newborns through the first year of their lives, babies are adorable little sponges who absorb every detail, sight and sound around them. So the best thing you can do to boost their language skills is talk to them often, even if it feels a little silly. “Playful speech — higher pitched with inflections — helps develop language skills in babies,” says Randy. “Your baby is listening, watching and taking it all in. They are hearing the sound of your voice, watching the movements of your mouth and tongue and hearing the individual sounds of the words you speak.” Pick up board books to read out loud to your baby. Narrate throughout their diaper change. Talk about your day. Have fun and don’t be afraid to bust out some silly voices too.
 4. Give ’em a song. Music for babies doesn’t have to be limited to nursery rhymes. You can make a playlist of your favorite tunes and sing while giving them a bath. Make up songs about anything and everything. Your baby isn’t judging your not-so-American-Idol voice. They just enjoy the sound of your voice, since they’ve been listening to you since day one from the womb.
 5. Get down on the floor. Play time is learning time for your kiddo and is a great way for some quality one-on-one time. “Putting your baby on the floor with a variety of colorful and interesting things to reach for and look at accomplishes two things. One, it’s a great way to exercise the muscles of their back and core. Two, it stimulates their sense of touch and sight,” says Randy. Randy suggests cuddling, rocking them back and forth and trying out different movements and motions. In short, play like you’re a kid!
 6. Cuddle up. If you’re a working parent, you might be stressing out how to squeeze in all of this quality time before and after your full-time job. Randy says that at least one hour every day will go a long way. Daily activities like diaper changes, getting your baby ready for bed and story time are all times to focus solely on your baby with plenty of kisses and cuddles afterward. “Holding, cuddling, kissing and hugging are all quality moments that allow for maximum parent-child bonding,” says Randy. Those sweet baby cheeks are practically begging for unlimited smooches from Mom and Dad.
 7. Feast for the senses. Your baby’s brain is developing every single day. Provide them with lots of sensory input to get their five senses working. “Make their environment interesting and stimulating. It’s one of the best things you can do with your baby,” says Randy. Let them hang out in their high chair while you cook dinner to engage their sense of smell. Play different types of music or offer musical toys. Give them different textures to feel. Offer colorful toys that make sounds when shaken. Talk about your day with them. Even if they don’t respond to every single thing you’re doing, just know that they’re taking it all in.

Even with a busy schedule and a messy house, you can still make quality time with your baby productive and fun. To learn more about The Little Gym or to find a class near you, visit www.sofia.thelittlegym.eu

Wed, Aug 16, 2017

Outdoor Summer Activities for Kids

ExcitedBoy_copy

If your kids are experiencing the mid-summer boredom blues and you’re running out of things to do with kids, it’s time to get them outside for some awesome, outdoor, summer fun. Playing outdoors has more benefits than just getting the kids out of the house; in fact, research shows that outdoor games and play promotes social skills, increases attention span, helps to reduce stress, and kids can get their daily dose of vitamin D! Need we say more? Check out some of our favorite outdoor summer activities for the whole family.


Backyard Fun


 • Craft a backyard obstacle course using items you have on hand like water hoses, pool noodles, or even brooms! Have the kids do monkey-jumps over the hose, forward rolls through a line of pool noodles, and hitting a ball with a broom to the finish line! Have your own ninja warrior course!

 • Put together a backyard scavenger hunt and let your kids go wild. There are so many things kids can find in the backyard, like friendly bugs, plants, flowers, rocks or even feathers. 

 • Plant a garden. Not only will planting a garden teach children about responsibility (think watering and weeding), it will help teach them how things grow. Gardening is also proven to help with cognitive functions, socialization and language skills.

 • Turn on the sprinklers or craft up a DIY slip ‘n slide. The kids will spend hours outside frolicking in the water and they might convince you to take a slide yourself.

Nighttime Activities


 • Summer activities like backyard camping, equipped with s’mores by the campfire, is a special experience for a child. Grab the tent, sleeping bags, flashlights, and lanterns and camp without the worry of forest creatures (depending on where you live). The kids will have fun having a real camp experience along with delicious, ooey-gooey s’mores!

 • Host a backyard movie night. Project your child’s favorite movie onto a hanging white sheet and make one of these delicious popcorn recipes and you’re ready to go!

 • Catch and release - fireflies! If you’re fortunate enough to live in an area where fireflies are visible at night, take this opportunity to catch (and release) these whimsical bugs. 

Outside the neighborhood; exploring the great world out yonder


 • Live near a pond or lake? Head out on a mini fishing trip fully equipped with your child’s own fishing pole and bait. If your kids like creepy crawlies (worms), let them go digging in the backyard before you head out! Looking for something less time consuming? Feed the ducks some halved grapes or thawed frozen corn!

 • Explore good ol’ mother nature with a trail walk or scenic hike. This is a great way for kids to get out their energy and to learn about the world around them. Be sure to pack easy-to-access snacks and lots of water. Don’t forget the sunscreen too…  Here’s are great tips and a packing list broken out by age.

 • Head to the local park, splash pad, or community pool. Pack a picnic lunch and head home just in time for a good afternoon nap!

With these fun, outdoor games and activities your family is sure to have a fun summer. Too hot for outdoor fun? Then come play with us at The Little Gym Sofia www.sofia.thelittlegym.eu

Fri, Aug 11, 2017

How to Talk to Kids: 10 Questions to Ask Your Child

MomBoySittingBall_copy

Sitting down and having a conversation with your child, no matter their age, is no easy feat. With the hustle and bustle of the workday, school, homework and extracurricular activities, it can be difficult to sit down and have an uninterrupted one-on-one conversation with your child.


Parent-to-child interaction is a critical child development component for learning and language development and retention. So, if you’re missing or struggling with implementing the verbal piece of the puzzle, put down your device(s) and make time to talk with your child one-on-one. Not only will this help your child learn how to have a one-on-one conversation, it will also teach your child how to listen, reply, and formulate their own thoughts, ideas, and answers. If you’re wondering how to talk to kids in a way that fosters child development we’ve put together 10 questions to ask your child each night to help build conversations and relationships with your child.


What made you smile today?
Is there anything that made you feel sad (or mad, or glad) today?
What are you looking forward to most tomorrow?
Who did you play with today (at school, camp, The Little Gym)?
Who did you enjoy spending time with today?
Did you help anyone today?
What was your favorite part of your day?
What are you going to dream about tonight?
Did you learn something new today? or Did you learn something you already knew? If so, tell me about it!
And be sure not to forget million dollar questions like…. Did you brush your teeth? And, did you use the bathroom?
When raising children, making the time and effort to converse with your child and providing them with opportunities to talk with you, will not only foster language development, it will also help to increase your parent-child relationship. Need some more questions? You can also check out this list of 50 more questions to get those tough little nuts to crack.


One more conversation starter could be, “how was your time at The Little Gym?” Kid-focused activities like The Little Gym can be a great option for busy families providing age-appropriate programs available after school, on weekends, and even when school is not in session.

FacebookEvent Gallery

 

Coming Soon!