Translate
ourStoryHeader
   

Martin Petrov - OwnerМартин Петров

Биография на собственика

От както се помня, все се опитвам да направя света по-добър. Сигурно затова работих години наред в областта на международното наказателно правосъдие в ООН и международните наказателни съдилища. Още от дете все исках да помагам на другите и да направя живота им по-добър. 

Днес искам да правя това в моята страна, България. Искам да допринеса за развитието на следващото поколение - да помогна децата растат уверени, смели, силни и да получат една здрава основа за успех в живота. И съм убеден, че най-добрият начин да направя това е чрез уникалната програма на The Little Gym. 

Открих The Little Gym покрай дъщерите ми, Моника и Марта, преди около четири години когато живеехме в Хага, Холандия. Бяхме опитали какви ли не занимания за деца, но нито едно не ни беше убедило напълно – все откривахме някакъв недостатък. И тогава открихме The Little Gym и бяхме запленени.

Помня първия път когато влязохме в клуба в Хага. Беше светло и многоцветно, стимулиращо и положителено. Впечатлих се от усмивките по лицата на децата, кикотенето, енергията която струеше от тях – буквално се влюбих. Ведна ми стана ясно, че там се случваше нещо специално. 

Когато Марта започна да посещава The Little Gym, видяхме голяма промяна в нея. Тя беше толкова запалена по класовете, а за нас беше очевидно, че тя се учи на житейски умения, не само на гимнастика. Започна да се отнася с по-голямо внимание към нещата случващи се около нея, стана по-уверена и изразителна. Беше изумително.

Няколко години по-рано, бях изживял нещо като лично прозрение, което в крайна сметка щеше да промени хода на живота ми. Един ден бях „избягал“ от работа, за да присъствам на училищното представление на по-голямата ми дъщеря, Моника. Честно казано, чувствах се много гузен, че все не успявах да отида на нейните специални събития в училище заради работата ми и този път бях абсолютно решен да съм там. Но главата ми не беше там – беше на работа... 

Когато представлението започна, нещо прещрака в мен. Очите ми се напълниха със сълзи. Имаше нещо толкова чисто и истинско в тези 25 четири-пет годишни деца от различни цветове и религии, които пееха и играеха заедно, невинни, щастливи, живеещи тук и сега. В този момент осъзнах, че искам да се занимавам с нещо, което помага, закриля и е в полза на децата. Не знаех още кога, какво и как, но знаех, че това ще е новата мисия в живота ми. 

Тогава най-неочаквано жена ми откри, че The Little Gym е франчайз. Каза ми: "Не е ли това каузата, за която искаш да работиш - да правиш нещо добро за децата?" И ето ме днес - откривам първия The Little Gym в България. 

The Little Gym е нещо наистина специално, което се простира отвъд гимнастиката и изгражда детето цялостно. В нашата зала децата дават воля на креативността си, намират нови приятели, учат нови езици и развиват увереността, емоциите, интелекта и физиката си. И най-хубавото е, че, улисани в забавления, те дори не забелязват, че учат. 

Радваме се истински, че ще допринесем за развитието и всестранното изграждане да децата в София и нямаме търпение да ви посрещнем с вашето дете в семейството The Little Gym.


Мартин Петров
The Little Gym Sofia